• a kedvezményezett neve: BERG SYSTEM Nyílászáró Gyártó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: „Nyílászáró gyártás fejlesztése, gyártó gépek beszerzésével - Egerben”
  • a szerződött támogatás összege: 39.853.268,-Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50 %
  • a projekt tartalmának bemutatása:

BERG SYSTEM Kft. 2016 márciusában 39,85 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Széchenyi 2020 program a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” pályázati programjának keretében. A 79,71 millió forint összköltségvetésű, Egerben megvalósuló beruházás, 1-1 db új automata csavarozógép, osztóborda marógép, ékszíjhajtású csavarkompresszor (hűtve szárítóval), 4 pontos hegesztőautomata, kéttárcsás darabológép és automata tisztító 4 tengelyes gép  beszerzésére irányul.

A  Berg System Kft 1999-be alakult, pár év alatt gazdaságosan működő vállalkozássá fejlődött és azóta folyamatosan nyereségesen működik.  A termékek gyártása- és forgalmazása mellett komplett szolgáltatással állunk partnereink és vásárlóink rendelkezésére. Ma már az árbevétel 90%-a származik a gyártásból és az építőipari kivitelezésből. Elsősorban épületek energiatakarékos felújításánál végzünk az optimális hőszigetelés érdekében nyílászáró beépítést illetve cserét. Kiegészítő szolgáltatásként a beépítés előtt és után is hő térképet készítünk. Cégünk a műanyag nyílászáró gyártási tevékenységet több mint 3 éve kezdte. Az első gépsor beszerzését követően további (használt) gépsorok kerültek beüzemelésre, amelyekkel az elmúlt időszak termelési kapacitása elegendő volt. Mára - a nagyszámú megrendelői igény miatt - rendkívül időszerűvé vált egy új, korszerű gyártó gépsor üzembe helyezése.

Az elmúlt évek során nyereséges gazdálkodás mellett stabilizálni tudtuk árbevételünket, üzleti forgalmunkat. Ezen pozitív tendenciák fenntartása érdekében elengedhetetlen a legmagasabb technológiai színvonal bevezetésére irányuló fejlesztés megvalósítása, ezt célozza a 39,85 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt megvalósítása.

A projekt 1-1 db új négy pontos hegesztő automata (szállítószalaggal) beszerzésére, automata tisztító 4 tengelyes gép beszerzésére, kéttárcsás daraboló gép beszerzésére, valamint ékszíjhajtású csavarkompresszor hűtve szárítóval, osztóborda marógép és automata csavarozó gép beszerzésére irányul.

Az automata tisztító 4 tengelyes gép beszerzésével meggyorsítjuk, a felére csökkentjük a tisztítási folyamatok idejét, valamint a varrattisztítási variációkat megnöveljük. A kisebb gépek beszerzésére a logisztikai és termelési folyamatok megkönnyítésére szolgálnak. Egy új kétfejes szabászgép üzembe helyezésével a nagyobb termelési kapacitás (egyidejű dupla profilvágás lehetősége) mellett, a szabászat precizitása növekszik, valamint lehetővé válik a szoftveres gyártás (számítógépes termelésirányítás) bevezetése. Az új, nagyobb teljesítményű kompresszorra megnövekedett sűrített levegő igényének kielégítése miatt van szükség.

Ezzel a fejlesztéssel be tudjuk vezetni a vonalkódos termelésirányítást, amivel versenyképességünket megtartani és piaci részesedésünket növelni tudjuk.
A fejlesztéssel hozzájárul 17 munkatársunk munkahelyének megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez!

  • a projekt  befejezési dátuma : 2016. szeptember 30.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-01065

Kapcsolat

  • Telefon: 06 36 515-264
  • Fax: 06 36 515-263
Berg System

Kövess minket

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.