Főoldal Berg nyílászárók - Schüco profilrendszerekből

Miért a BERG Schüco rendszert válasszam, ha műanyag nyílászárót keresek?

Berg profilrendszerKereskedői munkatársaink sok éves tapasztalat alapján megbízhatóan végzik el a kritériumok és a helyszín figyelembevételével a megfelelő nyílászárók kiválasztását. Nagy hangsúlyt fektetve, hogy az Ön számára valóban a tökéletes nyílászárót gyártsuk le. Figyelembe véve a Schüco nyílászárók egyéb, de rendkívül praktikus profilrendszer kínálta lehetőségeivel. Tehát már azt megelőzően a termékek kiválasztásában is készséggel segítünk, hogy az új nyílászáróit megelégedettséggel használhassa.

- magyar tulajdonú, dinamikusan fejlődő cég

- hazai gyártású termék

- kiváló termék az ár-érték arányában a hazai piacon

- innovatív technológiák alkalmazása

- minőségi alapanyagok felhasznélésa

- rövid gyártási- és szállítási határidő betartása

- széles termékválaszték

- egyedi méretű és műszaki tartalmú termékek gyártása

- teljes körű szolgáltatás

- ingyenes árajánlat készítés a megadott műszaki tartalom alapján

- gyors megrendelés visszaigazolás

- agilis munkatársaink magas szakmai tapasztalattal rendelkeznek, továbbképzésük biztosított

- országos és külföldi értékesítési pontokkal rendelkezünk

- ingyenes oktatások és szakmai képzések partnereinknek

- esetleges problémák, gyors és rugalmas kezelése

Ha díjmentes árajánlatunkat kéri, tapasztalni fogja, hogy igen versenyképes áron, a konkurenciánál szinte mindig jobb áron kínálunk nyílászárókat, megbízható szolgáltatás mellett.

A BERG System Kft. 1999. óta kezdett el foglalkozni nyílászárók értékesítésével, műanyag nyílászáró gyártásunkat 2013. májusában indítottuk. 

Ezen kívül:

-A saját műanyag nyílászáró gyártásunk miatt garantált a megbízható minőség és határidő

-A helyszíni felmérés alapján felvett méretekért garanciát vállalunk.

-Ingyenes tanácsadást nyújtunk személyesen és telefonon.

-Ingyenes helyszíni felmérést végzünk.


Hogyan válasszak az ablakok között (fa vagy műanyag ablak), ha még nincs elképzelésem?

BERG emelő-toló ajtóMűanyag ablak kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni, ez nem csak szakmai kérdés. Fontos az Ön lakása, háza típusa is, illetve ez egyaránt ízlésbeli és anyagi kérdés is. A műanyag ablakok időjárás állóbbak, s rendszerint olcsóbbak a hasonló paraméterekkel rendelkező fa ablakoknál. A magasabb épületeknél (panelek felső szintjei) amúgy is különösen ajánlottak a műanyag nyílászárók a nagyobb igénybevétel (szél, hőmérséklet-ingadozás, napsugárzás) következtében. Aki műanyag ablakot vásárol, biztos lehet benne, hogy sokáig nem kell vele foglalkoznia. Hiszen a legtöbb vásárlónak az idő ráfordítást is figyelni kell: a fa ablakok felületkezelést igényelnek, időről időre újra kell azokat festeni, s a vetemedés csak a drágább típusú ablakoknál kerülhető el. Ha Ön úgy ítéli meg, hogy családi házához jobban illik a fa nyílászáró, akkor is számos gyártó terméke közül választhat, s kollégáink készséggel segítenek bemutatótermeinkben (Budapest és Eger) a fa nyílászárók területén az eligazodásban.

Ha azonban nem idegenkedik a műanyag ablakoktól, mindenképp ezt a típust javasoljuk. A műanyag ablakok nagyságrendekkel kevesebb törődést igényelnek, műanyag ablakokat szélesebb termékskáláról választhat. Ezek a nyílászárók 20-30 év múlva is jól fognak mutatni, s költséghatékonyságuk is nyomós érv mellettük. Ugyanakkor, ha a fát preferálja a műanyag ablakkal szemben, az is teljességgel érthető. A fa ablakok legnagyobb előnye szépségük. A karbantartással kapcsolatos teendők ugyan inkább a műanyag nyílászárók mellett szólnak, de a fa ablakok sokak számára még mindig az egyedüli alternatívát jelentik. Ha ilyen ablakot választ, ne feledkezzen meg a néhány évente elvégzendő karbantartási munkákról!

Az alumínium nyílászárókat általában irodaházak, iskolák esetében szokták választani. Ha alumínium nyílászáró mellett dönt, legalább 50% -kal magasabb árból kell kiindulnia. Ezek az ablakok azonban nagyon jó hőszigetelők és tartósságuk minden más ablakénál jobb.

A műanyag ablakok időtállóságáról, hőszigeteléséről és statikájáról

A modern Schüco nyílászárók műanyag profilja UV-ellenálló adalékanyagokat tartalmaz, így azok sokkal ellenállóbbak a napsütéssel szemben, mint a 10-20 éves műanyag nyílászárók. Az elmúlt évek fejlesztései folyamán az ablakprofilok hőszigetelése és az ablakok üvegezése egyaránt javult. A profilok egyre több kamrából állnak, ami az üvegezés mellett ugyancsak jelentős tényező.

Míg 1-2 évtizeddel ezelőtt komoly problémákat okozott a műanyag ablakok statikai gyengeségei, ma az erősítéseknek köszönhetően ezen mutatók sokat javultak. Ezek a kiegészítő statikai merevítések segítenek abban, hogy az ablak ne csavarodjon, vetemedjen terhelés, különösen a három rétegű üvegezések hatására. Ha ma tehát Schüco műanyag ablakra esik a választása, biztos lehet benne, hogy statikai gondok nem fognak felmerülni.


Hogyan hasonlítsunk össze a nyílászárókat?

A műanyag ablak legfontosabb paraméterei már laikusok számára is egyértelműek. Érdemes a legegyszerűbb adatokkal kezdeni, melyeket bárki könnyen összemérhet: kamrákra vonatkozó U érték, illetve az ablakok üvegezésére jellemző U érték. A kamrák száma akkor megfelelő, ha 5 vagy ennél is több. Egy ilyen 5 kamrás, U=1.2  értékű műanyag ablak már jónak mondható. Ennek ellenére, ha igazán jó nyílászárót szeretnénk a lakásunkban tudni, érdemes legalább U=1.0 értékű ablaküvegezést választani, ami a Berg nyílászáró 5 légkamrás profilok esetén alap. Az ilyen értékkel bíró ablakokban az üvegezés két rétege között általában argongáz töltés található, és lágy fém (Low-E) bevonatos üvegfelülettel. BERG ablak Schüco CT70

Hogyan értelmezzem a nyílászárók U értékét?

A U érték azt jelenti, hogy a falon mért 1 m2, 1 Celsius fok belső-külső hőmérséklet különbség esetén 1 Celsius fokkal fűti a külvilágot. A modern nyílászárók esetén ez az érték szinte mindig elérhető a termékleírásokban. Ha további információkra kíváncsi, keressen minket személyesen Budapest vagy Eger városában, bemutatótermeinkben.

 
Miért előnyös a több kamrás ablak?

A kamrákban levegő van, ami igen jó szigetelő, illetve a kamrák számának növelése javítja a stabilitást. A legalább 5 kamrás műanyag ablak már van olyan jó hőszigetelő, mint a fa ablak. Ha eljön bemutatótermeinkbe (Eger vagy Budapest), készséggel segítünk! A műanyag nyílászárók kamraszáma mellett nagyon fontos, hogy ne 70 mm-es beépítési mélységű nyílászáróba helyezzünk el 6-7 esetleg 8 légkamrát, hanem a kamra szám növelésével a tok vastagsága is szélesedjen. Valamint az anyag falvastagság ne csökkenjen 3 mm alá, a tok- és szárnyprofil esetén sem.


Mikor éri meg a nyílászárók cseréje?

A korszerűtlen ablakok hatalmas hőveszteséget és ezáltal energiaveszteséget jelentenek a lakásának. Minél korszerűtlenebbek a meglévő ablakai, annál nagyobb megtakarítást eredményezhet új nyílászárók vásárlása. A műanyag nyílászárók és más típusú ablakok jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évek során, így nem elhanyagolhatóak a különbségek a 80-as években, illetve a ma korszerű ablakok között.

 
Hogyan válasszak ablakmárkák és ablaktípusok között?

A műanyag ablakok az évek során olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy akár azt is mondhatnánk, hogy lehetetlen rosszat választani. Ugyanakkor a közepes és a jó nyílászárók között is nagy eltérések vannak, de az is igaz, hogy az olcsóbb nyílászárók gyakran semmivel sem gyengébbek drágább társaiknál. A stabilitás napjainkban már egyáltalán nem jelent gondot. A típusok esetén érdemes szakértőnk tanácsát kikérni, mert különböző alkalmazási területek esetén különböző jellegű ablakokat kell keresni.

Hogyan hasonlítson össze ablakokat paraméterek alapján?

Kezdje az ablakok vizsgálatát a profilok kamrái számával, érdeklődjön annak U tényezőjéről, majd ismerje meg az ablak üvegezésének U értékét. A U tényező annál előnyösebb, minél kisebb szám, mivel az a hőveszteséget méri. Érdeklődjön a minőségbiztosításról: EMI, MABISZ, CE stb. Szívesen segítünk ezen kérdések megválaszolásában, bármilyen nyílászárót is választ, mi megmutatjuk annak előnyeit és hátrányait.

Milyen hibák merülnek fel nyílászárókkal kapcsolatban, amiket el kell kerülni?

Hadd tisztázzuk először: sosem a Megrendelő a hibás. Ha az ablakos cég nem rendelkezik elegendő felelősségtudattal, s nem segíti a vásárlót, akkor az könnyen ebbe a hibába eshet. Jó, megbízható minőségű termékek esetén is előfordul, hogy akár a nyílásirány, akár a méret elszámítása következtében problémák adódnak. A BERG szakemberei minden esetben felelősséget vállalnak az általuk felvett méretekért, s különös gondossággal segítik a megrendelőt.

BERG emelő-toló ajtó
Árajánlatok összehasonlítása

Azért mégis van hiba, amit elkövethetünk: ha csak a végösszegeket hasonlítjuk össze. Példának érdemes megtudni, hogy a sitt elszállítása beletartozik-e az árajánlat végösszegébe. Vegyük figyelembe, hogy a párkányok, a takarólécek bele lettek-e illesztve az árajánlatba, illetve kőműves javítást vállal-e a cég!


Mit tartalmaz az ablakok ára?

Természetesen a tokot és az üvegezést, ezen kívül a keretet, a vasalatokat és a kilincseket.

És mit nem tartalmaz a nyílászárók ára?

A belső könyöklő, külső párkány, redőny (redőny előkészítés), szúnyogháló, reluxa, stb. valamint a szerelési munkadíjakat.

Hogyan történhet nyílászáró-csere?

Alapvetően két módszert különböztetünk meg: a meglévő tok megtartásával a tokba beültetéses megoldást, illetve új tok beépítésével a tokcserét. Ez utóbbi megoldás esetén a régi tokot el kell távolítani a falból. A létrejött nyílásba történik az új ablak beépítése. Ez a megoldás alapvetően jobb, de a fal sérülésével jár: a kőművesmunka elkerülhetetlen lesz. A másik módszert akkor szoktuk alkalmazni, ha a helyreállítás költségei különösen magasak, vagy a bontás az épület statikáját veszélyezteti.

Miért szükséges a helyszíni felmérés?

Geréb tokos ablakoknál jelentős eltérés van a külső és a belső méret között, ahova az ablak kerül. Szakember látja csak pontosan, hogy mekkora az optimális méret. Általában kisebbet mér, hiszen a méretből adódó különbség toktoldóval és kitámasztással felfelé még bővíthető. Ellenben, ha túl nagy ablakot szeretnénk beépíteni, az roppant módon felhajtja a költségeket.
Eger és Budapest környékén is kedvezménnyel végzünk kiszállást.

Mire számítsunk az ablakok szerelésével kapcsolatban?

Sajnos, azt kell mondjam: piszokra, porra. A BERG szakemberei mindent megtesznek ennek minimalizálása érdekében. A geréb tokos ablakoknál rossz a helyzet igazán por és piszok terén, míg panellakásoknál ezek a problémák kevésbé jelentkeznek. Ajánljuk a lakástulajdonosoknak, hogy takarják le tárgyaikat annak érdekében, hogy azok a portól védve legyenek.

 
Mivel jár az ablakcsere a panellakásokban?

Szerencsére itt kisebb bontásra van szükség, építési törmelék így nem keletkezik. A keletkező portól a pár száz Forintos festőfólia segítségével meg lehet óvni a bútorokat és más tárgyakat. A lehulló törmeléktől érdemes megvédeni a padlót.

Mennyi időt vesz igénybe az ablakcsere?

Egy átlagos méretű ablak esetén körülbelül 2 órát. Ezt persze nagyban meghatározza a bontási feladatok nehézsége, és a különböző utómunkálatok mennyisége. 

Mi a helyzet akkor, ha új házba tervez ablakokat, ahol még üres az ablaknyílást?

A helyzet ilyenkor egyszerűbb Önnek és nekünk is, mert nem szükséges kimenni és a helyszínen lemérni a nyílászárót. Elég, ha minden falméretnél másfél-két cm-t ráhagy a méretre. Vegye figyelembe, hogyha vakolat, vagy utólagos hőszigetelés kerül az ablaknyílásba, akkor ennek a méretét is vonja le a nyílásból. Gondoljon arra, hogyha redőnyt szeretne, akkor az ablak tetején rendszerint toktoldót kell használni. Ilyen esetekben mindig keressen meg minket!
Berg műanyag ajtó

Ha már jelenleg is van ablaka?

Ilyenkor nagyobb feladatot jelent a méretek vétele. A különböző tokszerkezet méretei miatt ilyenkor az ablaknyílás szakember általi lemérése szükséges. Ne feledje, ha nem tart igényt az általunk végzett helyszíni felmérésre, a méretek pontosságát Önnek kell garantálnia.

 

Hogyan történik az ablakok beépítése?

A régi tok kiszerelés után a szakemberek legelőször az ablakkeretet építek be az ablaknyílásba, ez egyelőre ablakszárnyak nélkül történik. Csavarokkal, kitámasztással rögzítik az ablakkeretet, majd poliuretán- habbal tömítik azt körbe. Ezek után helyezik be az ablakszárnyakat. A poliuretán- hab szerepe elsősorban nem a stabilizálásban fontos, hanem a hőszigetelésben. Végül kerül sor a kőművesmunkára, amit kőműves szakemberek végeznek. De már az ezelőtti fázisban tökéletesen funkcionál az ablak.

Nyílászárók újrahasznosítása:

A PVC szerkezetek egyik előnye, hogy újrahasznosíthatóak. Hosszú élettartamuk és újrahasznosítási lehetőségük miatt a műanyag nyílászárók egyáltalán nem nevezhetőek környezetszennyezőnek. A Berg System Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet a szelektív hulladék hasznosítására a gyártás minden fázisában.

Miket válasszak nyílászárók mellé?

Az ablakokhoz beépítésénél ajánlott külső / belső párkányt használni, erre különböző anyagok egész sora áll rendelkezésre, de a műanyag egyszerű és praktikus anyagnak mutatkozik ezen a területen is. A kilincsek lehetnek műanyagból, de fémet is lehet általában igény szerint választani.

A külső kiegészítőkhöz tartoznak a redőnyök, rovarhálók, spaletták. Belső árnyékolástechnikai megoldások terén a reluxák sorát tudják kollégáink ajánlani. A redőnyökre visszatérve: lehetnek fa, műanyag vagy alumíniumbók készültek. A fa redőnyök már elvesztették jelentőségüket, a velük technológiai fölényben lévő két utóbbi típussal szemben. Bemutatótermeinkben (Eger és Budapest) készséggel válogathat kiegészítő termékeink közül.

Mennyire ápolásigényesek az ablakok?

Ez gyökeresen különbözik fa- és műanyag ablakoknál. A fa ablak esetén szükséges karbantartási feladatok máshol is szóba kerülnek /

kerültek, ez egy összetett feladat, évről-évre meg kell vizsgálni az ablakok állapotát (rendszerint az ablakok 5-7 éves korától). Alapvető karbantartással akár 8-10 évre megőrizhető a festés minősége. A műanyag ablakoknál a langyos vizes, klór nélküli tisztítószeres mosás bőven elegendő.

A szellőztetésről

Berg Schüco szellőztetőA műanyag ablakok nagyon jól szigetelnek. A bukóra nyitott ablak (résszellőzés) energiahatékonyság szempontjából nem elég jó: az áramló szellőztetés sokkal hatékonyabb a résszellőztetésnél. Ilyenkor az ablak 3-4 perces nyitva tartása már elegendő a kellő mennyiségű levegő cseréjéhez. Ha minden ablakot nyitva tartunk és huzatot csinálunk, még jobb eredményt érhetünk el. A szellőztetés tehát nem csak azért, mert friss, oxigéndús levegő érkezik a lakásba az ablakokon keresztül, hanem mert segíti a levegő páratartamának csökkentését. Amennyiben lakása hajlamos a penészedésre, megfontolható lehet Schüco szellőztető-berendezés vásárlása. Ilyen esetekben kérje ki szakértőink tanácsait!
Berg Schüco szellőztető

Szabályozás és szabványok

A nyílászárókra vonatkozó előírásokat ezidáig a magyar követelményszabványok tartalmazták. A külső homlokzati ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók és tetősík ablakok megfelelőség igazolásának alapja a jövőben egy 2006-ban megjelent európai termékszabvány lesz, mely - egy átmeneti türelmi időszak letelte után - 2010. január 31-ét követően a termékek CE- jelölésének a műszaki alapját képezi. A megfelelőség igazolását ezután a szállító megfelelőségi nyilatkozata és a terméken elhelyezett CE- jelölés képezi.

Kapcsolat

  • Telefon: 06 36 515-264
  • Fax: 06 36 515-263
Berg System

Kövess minket

Főoldal Berg nyílászárók - Schüco profilrendszerekből

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.